Weeknieuws groep 8B

Vrijdag 29 september 2023

Beste ouders,

 

Huiswerk
Allereerst fijn om te zien dat het huiswerk serieus wordt genomen en dat de kinderen het op tijd inleveren. We hopen dat deze goede gewoonte behouden blijft. We blijven hard werken met de kinderen aan hun werktempo en concentratie. 
Vandaag hebben de kinderen huiswerk meegekregen voor spelling en rekenen. Maandag staat er een taaltoets op het programma, dus we gaan ervan uit dat er hard is geleerd. Op dinsdag zullen we het eerste blok van het rekenen toetsen.

Gedrag
We benadrukken we het belang van goed gedrag in de klas en de bijbehorende consequenties. We voeren regelmatig gesprekken met de kinderen over welk gedrag we graag willen zien en benadrukken dat we hier samen verantwoordelijk voor zijn.

Buitenspelen
Aankomende maandag krijgen we een bak vol buitenspeelmaterialen. We hebben met de kinderen afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat deze materialen compleet blijven. Elke week zijn er twee leerlingen verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ook hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd in de voetbalregels, omdat er tijdens de buitenspeelpauzes nogal wat geweld en ruzie ontstond. Deze regels zijn aangescherpt en verduidelijkt om de veiligheid te waarborgen. Samen moeten we ervoor zorgen dat deze regels worden nageleefd.

Kinderboekenweek
Daarnaast willen we u informeren over de Kinderboekenweek. Woensdag begint deze week en we starten met een gezamenlijke opening in de hal.

Muziekles
Vandaag hebben de kinderen hun eerste muziekles gehad. Helaas waren er enkele gevallen waarin sommige kinderen niet goed luisterden en de les verstoorden. Onze juf moest de les meerdere keren onderbreken om het gedrag aan te spreken. Na afloop van de muziekles heb ik uitgebreid met de kinderen gesproken over hun gedrag en heb ik mijn teleurstelling uitgesproken. 

Spellingtoets
De spellingtoets is besproken. De kinderen hebben hun toets bekeken en we hebben samen met hen de gemaakte fouten doorgenomen.

Volgende week maandag krijgen jullie een overzicht van de nieuwe doelen voor spelling, taal en rekenen.

Ik wens jullie allen een fijn weekend!

 

Groet Kaoutar en Soufiane


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl