weeknieuws 2-6 oktober

weeknieuws 2-6 oktober

Zondag 1 oktober 2023

Beste ouders,

Het was een mooie week en er is hard gewerkt door de kinderen. Fijn om te zien dat kinderen hun draai vinden in de klas en er meer rust komt. De stormingfase van het groepsproces begint te liggen.

Kinderenboekenweek

De jaarlijks terugkerende Kinderboekenweek is een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken en (voor)lezen. De Kinderboekenweek 2023 staat in het teken van ‘Bij mij thuis’ . Neem uw kind aankomende week mee naar de bibliotheek. 

Zo belangrijk is voorlezen bij jonge kinderen 

Dat voorlezen ontzettend belangrijk is voor de taalontwikkeling van je kind. Het voorlezen is ook een moment van rust en aandacht. Ook kun je aan de hand van het verhaal en de vragen die je stelt, ontdekken wat je kind bezighoudt. Daar kun jij weer mooi op inspelen door boeken te zoeken die daarover gaan. Het tegenkomen van herkenbare situaties in boeken geeft houvast, bijvoorbeeld als het verhaaltje gaat over een kind dat ook bang is in het donker. Of als een simpele en dagelijks voorkomende activiteit wordt besproken, zoals tandenpoetsen voor het slapengaan. 

Absentie

Veel ouders melden hun kind in de ochtend voor 8.00u af via de schoolpraatapp. Voor de leerkrachten is dit heel fijn, zij weten dan met welke kinderen zij wel en niet starten in de ochtend. Het is vervelend voor leerkrachten wanneer dit pas na 8.00u gebeurt. Zij zijn dan druk met andere zaken en hebben geen tijd om de mail te checken. Daarom aan alle ouders het verzoek mocht je kind ziek zijn doe dan de absentie voor 8.00u via de schoolpraatapp.

Schoolfruit en ontbijt – er is de hele week schoolfruit en ontbijt.

Vrijdag 6 oktober kinderen om 12.15u uit.

Kalender tot herfstvakantie

  • Vrijdag 6 oktober kinderen om 12.15u uit
  • Donderdag 19 oktober thema-avond
  • Vrijdag 20 oktober studiedag kinderen vrij
  • Maandag 23 okt-27okt herfstvakantie

Alle ouders en kinderen een mooie week.


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl