Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Dinsdag 3 oktober 2023

Beste ouders/verzorgers, 

Zoals jullie inmiddels weten start de Kinderboekenweek op woensdag 4 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek besteden we extra aandacht aan het lezen van boeken. Dit jaar luidt het thema 'Bij mij thuis'. In het kort: wat maakt jouw huis een thuis en hoe is dat voor een ander. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Besteed hier thuis extra aandacht aan en bespreek met uw kind wat er bijzonder is bij jullie thuis.  
 
let op! Op woensdag 4 oktober verzamelen de kinderen zich in de ochtend buiten bij hun leerkracht. De leerkrachten zullen de kinderen naar binnen begeleiden. Het is niet de bedoeling dat de ouders/verzorgers meelopen. We zullen namelijk gelijk in de hal starten met de openingsactiviteit. Als u toch graag mee wil kijken, dan is er plek voor u voor het administratielokaal. U kunt dit aangeven nadat de laatste groep naar binnen is gelopen.
 
Tijdens de Kinderboekenweek besteden wij, als school, extra aandacht aan lezen en organiseren we verschillende activiteiten om dit te stimuleren. Zo komt er bijvoorbeeld een kinderboekenschrijver langs en zullen de kinderen hun eigen verhalen schrijven. 
 
Ook buiten de school worden leuke activiteiten georganiseerd om lezen te stimuleren: in de bibliotheek aan de postjesweg wordt bijvoorbeeld op 4 oktober en op 8 oktobervoorgelezen uit het boek 'Mijn huis is jouw huis' door Buurvrouw Wanda en schrijver Abdelkader Benali. Toegang is gratis maar aanmelden per mail (postjesweg@oba.nl) of aan de balie is verplicht. Zie onderstaande links voor meer informatie.
 
 
 
Bekijk de agenda van de OBA om alle activiteiten te zien: in sommige bibliotheken worden zelfs speurtochten georganiseerd en in een aantal bibliotheken wordt in andere talen voorgelezen. Door alle leuke activiteiten die worden georganiseerd kunt u zelf ook uw kind extra stimuleren op het gebied van lezen!
 
Agenda activiteiten OBA: 
 
Via de app houden wij u natuurlijk op de hoogte van de speciale activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. We wensen iedereen veel leesplezier!
 
Met vriendelijke groet,
Team Huizinga

Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl