Help! Een verrassing! De nationale voorleesdagen

Help! Een verrassing! De nationale voorleesdagen

Vrijdag 19 januari 2024

Beste ouders/verzorgers,

Zoals elk jaar besteden we ook in 2024 weer extra aandacht aan het voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 24 januari tot en met 4 februari. Hieronder kunt u lezen hoe we hier dit jaar vorm aan zullen geven.

Als ouder heeft u natuurlijk invloed op het leesplezier van uw kind. Kinderen van ouders die vaak voorlezen, lezen zelf ook vaker en zijn meer gemotiveerd om te lezen. Samen een boek lezen, bekijken en erover praten en vertellen, draagt bij aan een goede taalontwikkeling. Maak van het voorlezen een gezellig moment voor u en uw kind. Samen de verhalen in boeken ontdekken is de start van een leven lang leesplezier. Op de website www.prentenboekeninalletalen.nl kunt u mooie prentenboeken vinden in andere talen.

Op woensdag 24 januari vindt de opening plaats in de hal. Hoe dit eruit komt te zien, blijft een verrassing! De kinderen komen in de ochtend naar binnen en gaan zoals gewoonlijk naar hun klassen. Om 08:35 uur worden ze beneden verwacht. Als ouder bent u van harte welkom om dit bij te wonen. U mag beneden wachten bij de klapdeuren.

Donderdag 25 januari & maandag 29 januari

Groepen 4 t/m 8

Op deze dagen komt Laurien van Rijswijk een les geven aan de hand van een aflevering van De Waanzinnige Podcast: een podcast voor kinderen die het belang (en het plezier) van lezen benadrukt.

Op woensdag 31 januari hebben de groepen 1, 2 & 3 een inloop in de ochtend voor vaders, opa's, ooms en oudere broers die komen voorlezen. U zult hier uiteraard een aparte brief/mail over ontvangen.

Wij kijken zeker uit naar de Nationale Voorleesdagen! U ook? U kunt natuurlijk altijd foto’s met ons delen van hoe u thuis extra aandacht besteedt aan het voorlezen tijdens deze week.

Met vriendelijke groet,
Team Huizinga


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl