weeknieuws 22-26 januari

weeknieuws 22-26 januari

Zondag 21 januari 2024

Beste ouders/verzorgers,  

Afgelopen week waren de adviesgesprekken voor groep 8. Voor veel kinderen spannend, veel kinderen en ouders kwam trots het gesprek uit. De sneeuw bracht ook veel pret.  

Aankomende week staat in het teken van de nationale voorleesdagen. Gisteren was bij het nieuws weer een item hoe belangrijk lezen is. Het leesniveau in Nederland gaat hard achteruit. Het is daarom belangrijk om thuis op scholen en in de maatschappij hier extra aandacht voor te hebben. Lezen geeft plezier maar geeft ons ook de kans om nog meer te ontdekken in de wereld.  

Naschoolse activiteiten 

In de vorige weeknieuws lieten we weten druk bezig te zijn met de activiteiten voor het naschoolse aanbod na de voorjaarsvakantie. Aankomende week wordt hierover de informatie gedeeld en start de inschrijving op papier en digitaal. Op donderdag zal hiervoor in de ochtend en einde van de middag een inschrijfmoment zijn.  

Maandag 22 januari  

Kinderen vrij vanwege studiedag.

Dinsdag 23 januari 

8.30u-10.00u/10.15u bijeenkomst nut en plezier van (voor)lezen 

Juf Soumia en juf Charlotte nemen jullie mee in het verhaal van een spannend prentenboek. Door gebruik te maken van attributen en prikkelende vragen laten ze jullie horen, zien en voelen hoe leuk (voor)lezen is en hoe je dit zelf thuis kunt doen. Daarnaast geven ze jullie meer informatie over (het belang van) (voor)lezen. Wist je dat je als ouder een belangrijke bijdrage levert aan de leesontwikkeling van je kind? De kans dat je kind uitgroeit tot lezer is 5x zo groot wanneer je als ouder een positieve leesopvoeding biedt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat je als ouder meer invloed hebt op de leesopvoeding dan een leerkracht of vrienden. Jullie (voor)leeskunsten zijn dus van groot belang!  

Alle ouders zijn welkom, van peuters tot groep 8’ers, want (voor)lezen is een feest voor ieder kind. Komt allen! 

Woensdag 24 januari 

De opening van de nationale voorleesdagen vindt plaats in de hal. Hoe dit eruit komt te zien, blijft een verrassing! De kinderen komen in de ochtend naar binnen en gaan zoals gewoonlijk naar hun klassen. Om 08:35 uur worden ze beneden verwacht. Als ouder bent u van harte welkom om dit bij te wonen. U mag beneden wachten bij de klapdeuren. 

Schoolfruit en ontbijt 

Deze week schoolfruit en ontbijt.  

Groet Huizingateam  

 

Agenda 

22 januari Studiedag (kinderen vrij) 

24 januari Start nationale voorleesdagen 

12-14 februari Rapportgesprekken 

19-23 februari Voorjaarsvakantie 

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl