Iftar op de Huizingaschool op woensdag 20-03-2024

Iftar op de Huizingaschool op woensdag 20-03-2024

Donderdag 7 maart 2024

Beste ouders/verzorgers, 
 
Het is weer bijna zover, voor de moslimgemeenschap begint de heilige maand Ramadan aanstaande maandag 11/03-2024.
 
Deze maand is veel meer dan een periode van dertig dagen vasten waarin niet gegeten en gedronken mag worden vanaf zonsopkomst tot zonsondergang. Ramadan is geven en nemen maar ook delen wat je hebt. Het verbreken van gewoontes. Veranderingen aanbrengen in leven. Geduldiger worden en natuurlijk bij elkaar komen! 
 
Wij willen omdat Ramadan dit jaar na jaren weer voor het eerst in de wintertijd valt, op school met alle leerlingen, juffen en meesters samen het vasten breken. Woensdag 20 maart 2024 nodigen wij alle leerlingen van groep 1 t/m 8 uit voor een heerlijke iftar maaltijd.   

Inloop is tussen 18.30 uur en 18.45 uur is er gelegenheid om uw kind(eren) naar school te brengen.  Wij willen om 19.00 uur klaar zitten om het vasten te breken. Tussen 19.45 uur en 20.00 uur mogen de kinderen weer opgehaald worden. Geef uw kind(eren) (mag al vanaf maandag 18-03-2024) een bord, beker, bestek voorzien van naam, in een plastic zakje mee naar school.
 
Om deze avond waar te maken hebben we natuurlijk jullie hulp nodig. Wij hangen voor groep 3 t/m 8 op de grote ramen in de hal en voor groep 1/ 2 op de deuren van de lokalen intekenlijsten op.  U kunt hierop aangeven als u iets wilt koken/bakken voor de groep waar uw kind(eren) zitten. Het hoeven geen hele grote aantallen aan maaltijden te zijn. Denk bijvoorbeeld aan hapjes die kinderen lusten wat ongeveer voor de helft van de klas genoeg is. 

Wij verheugen ons erop om samen het vasten te breken met onze kinderen. 
Om in alle rust en op tijd aan tafel te kunnen zitten verzoeken wij alle ouders de kinderen op tijd te brengen en weer op te halen. 

Er is helaas geen mogelijkheid om op school op uw kind(eren) te wachten. 

Alvast enorm bedankt voor jullie begrip en medewerking. 
 


Vriendelijke groeten van de werkgroep Feesten en Aankleding, 
Juf Jamila, juf Tuba en juf Dursine 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl