bericht directie volgend jaar

bericht directie volgend jaar

Vrijdag 14 juni 2024

Amsterdam, 14-6-2024
Onderwerp: Directie Huizingaschool

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Met deze brief wil ik u informeren over de invulling van de schoolleiding van de Huizingaschool voor de komende periode.

Vorige week bent u geïnformeerd over het vertrek van Susan Herrings. Ook Corné Rademaker heeft aangegeven volgend jaar geen onderdeel meer te zijn van het managementteam (MT) van de Huizingaschool. In goed overleg met het huidige MT heb ik gekeken naar wat er nodig is voor de school en ben ik gekomen tot tijdelijke invulling van de schoolleiding door één interim directeur en één adjunct-directeur. Dit vanwege de grootte van de school, de financiële uitdaging en de opdracht die voor ons ligt.

Interim directeur

Maarten Gresnigt zal vanaf 1 augustus 2024 voor 3 dagen per week de functie van interim directeur op de Huizinga vervullen. Hij is in dienst van de stichting en heeft de afgelopen jaren een aantal functies ingevuld, onder andere als interim directeur en MT lid bij andere scholen binnen onze stichting. Hij krijgt als opdracht de onderwijskwaliteit waar de afgelopen jaren aan gebouwd is te behouden, de financiële situatie van de school te stabiliseren en de verkenning met de Huibersschool af te ronden. Maarten zal zich binnenkort via de nieuwsbrief en op een koffiemoment aan u voorstellen.

Adjunct-directeur en MT

Karima zal naast Maarten de interim directie vormen vanuit haar rol als adjunct-directeur. Maarten, Karima, Berdien en Fatima vormen daarmee het MT.

De MR heeft ingestemd met bovenstaand voorstel. We zullen rond 1 januari 2025 deze invulling van de schoolleiding evalueren en waar nodig bijstellen.

Ik heb er vertrouwen in dat de Huizingaschool zich op deze manier verder kan blijven ontwikkelen en zie uit naar de samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen Spanbroek
Bestuurder

Stichting openbaar basisonderwijs Westelijke Tuinsteden


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl